Over ons

Highland Transition is sinds 2003 een gespecialiseerd searchbureau voor het invullen van sales, marketing en management vacatures binnen de Healthcaresector.

Onze ervaren consultants werken uitsluitend voor Healthcare bedrijven en kennen de markt als geen ander. Door onze persoonlijke en zorgvuldige benadering bouwen wij een langdurige relatie op met opdrachtgever en kandidaat.

Kandidaten hebben meestal een HBO- of academische opleiding en beschikken over minimaal een aantal jaren werkervaring. Ben je toe aan een volgende stap in jouw carrière dan is Highland Transition het aangewezen bureau om de mogelijkheden in kaart te brengen en je te begeleiden naar een nieuwe positie.

Onze opdrachtgevers zijn internationale en lokaal opererende bedrijven, zorginstellingen en andere aan de zorg gerelateerde organisaties. Zij werken op het gebied van medical devices, farmacie, medische technologie, consumer health of biotechnologie.

Herman Dieten

Na het behalen van het diploma Human Resource Management, startte ik mijn loopbaan in een Human Resources positie. Mijn eerste HR-functie was bij Wegener, uitgever en drukker van dagbladen en huis-aan-huisbladen.
Daarna vervolgde ik mijn carrière bij FedEx en werd verantwoordelijk voor het Human Resources beleid voor twee vestigingen, in Nederland en in België.

Vanaf 1992 tot 2003 was ik werkzaam als Director Human Resources Benelux bij de firma Johnson & Johnson Medical. In deze rol was ik ook lid van het Management Team. In die periode maakte de firma een sterke groei door. Eindverantwoordelijk voor het HR beleid in de twee marketing en sales organisaties, in Amersfoort en Brussel.

Vanaf 2003 ben ik Partner en mede eigenaar van Highland Transition. Ik richt mij vooral op sales en marketing posities, klinische functies en posities binnen afdelingen HR, Finance en Logistics.

Dick Rozestraten

Begin 2007 ben ik als partner bij Highland Transition gestart. In 1981 behaalde ik het doctoraal diploma Sociale Geografie / Planologie aan de Universiteit van Utrecht en ben mijn loopbaan begonnen binnen Retail (KBB/Bijenkorf Beheer en Vroom & Dreesmann). Na de NIMA-C opleiding werkte ik in marketing- en algemeen managementfuncties bij verschillende multinationale ondernemingen (Kimberly-Clark, Bertelsmann Music Group en Kappa Packaging). Voor SCA hebben wij met het gezin een aantal jaren in Philadelphia gewoond, waar ik Marketing Director North America was.

De meeste ervaring heb ik opgedaan binnen de medische hulpmiddelen industrie. Als General Manager Benelux een bijdrage geleverd aan de sterke groei van het merk TENA (incontinentie producten). Belangrijk was de samenwerking met zorginstellingen, farmaceutische groothandels, medisch speciaalzaken en zorgverzekeraars. In die tijd was ik ook bestuurslid van NEFEMED, brancheorganisatie voor medische hulpmiddelen in Nederland. Voor de start bij Highland Transition startte was ik werkzaam als Business Unit Manager DePuy (orthopedische implantaten) voor Johnson & Johnson.

Ik haal veel voldoening uit succesvolle bemiddelingen die niet volgens “platgetreden paden” zijn verlopen. Als voorbeeld: kandidaten met een voor opdrachtgever onverwachte achtergrond gaan aan de slag bij een bedrijf waarvan ze nog niet eerder hadden gehoord. Dat stemt drie partijen tevreden: de opdrachtgever, de kandidaat en onszelf.

Highland Transition gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.